Τρεις εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις με τη φοιτητική σου παρέα

Τρεις εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις με τη φοιτητική σου παρέα

Το βασικό συστατικό για να περάσεις αξέχαστα φοιτητικά χρόνια είναι να συναντήσεις τους κατάλληλους ανθρώπους. Τους πρώτους μήνες στη σχολή θα αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μια μεγάλη παρέα η οποία… σταδιακά θα «σπάει» σε μικρότερες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η παρέα σου στη σχολή δεν είναι οι φίλοι που θα κάνεις κατ’ ανάγκη αλλά οι άνθρωποι με τους οποίους θα περάσεις τα πιο ανέμελα χρόνια της ζωής σου. Μία δεύτερη οικογένεια, όσο είσαι μακριά απ’ την κανονική σου.

Παρακάτω θα βρεις τρεις δοκιμασμένες εμπειρίες που κάθε φοιτητοπαρέα πρέπει να ζήσει πριν φορέσει την τήβεννο.

Ταξίδι

Οργανώστε ένα ταξίδι μαζί. Ξεκινήστε βρίσκοντας μία περιοχή κοντά στην πόλη φοίτησης σας. Αν σπουδάζετε Θεσσαλονίκη μπορείτε να επισκεφθείτε την Αλεξανδρούπολη, αν βρίσκεστε στην Αθήνα, το Ναύπλιο ή η Χαλκίδα είναι μία καλή επιλογή. Τα εισιτήρια των λεωφορείων για τόσο κοντινές αποστάσεις είναι αρκετά οικονομικά και εφόσον μοιραστείτε τα έξοδα της διαμονής, το budget που θα χρειαστείτε δεν θα αφήσει κάποιον εκτός.

Μαραθώνιος Σειρών

Αν δυσκολεύεστε να συμφωνήσετε όσον αφορά στη σειρά που θα παρακολουθήσετε, δοκιμάστε το εξής: Ας δοκιμάσει ο καθένας σας να γράψει σε ένα κομμάτι χαρτί τον τίτλο της σειράς που θέλει να δει. Κάποιος θα «κληρώσει» ένα από αυτά -χωρίς δωροδοκίες ή ζαβολιές! Αυτός είναι ο πιο τίμιος τρόπος να ξεκινήσει ο μαραθώνιος. Κάθε φορά όλη η παρέα θα συγκεντρώνεται σε διαφορετικό σπίτι και το κάθε μέλος θα φέρνει από ένα σνακ. Θα πατάτε το play και μετά το πρώτο επεισόδιο… δεν θα έχει στοπ.

fri2

Καραόκε

Αν δεν διοργανώνει καραόκε βραδιές κάποιο καφέ-μπαρ της περιοχής σας -κάτι που φαντάζει απίθανο, ειδικά για φοιτητούπολη- μπορείτε να στήσετε το δικό σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι έναν υπολογιστή, ένα μικρόφωνο και τη συναίνεση των γειτόνων σας (σίγουρα δε θέλετε να φωνάξουν την αστυνομία)! Χωριστείτε σε ομάδες. Η κάθε ομάδα θα είναι η κριτική επιτροπή που θα βαθμολογεί τις επιδόσεις της άλλης. Από εκεί και πέρα… ξεδιπλώστε το ταλέντο σας άφοβα!

 

fir3