Πέντε skills που πρέπει να έχεις για να θεωρείσαι «πραγματικός» ενήλικας

Πέντε skills που πρέπει να έχεις για να θεωρείσαι «πραγματικός» ενήλικας

Σίγουρα, η διαδικασία της ενηλικίωσης δεν είναι εύκολη. Ως φοιτητής, στο νέο σου ξεκίνημα, μπορεί να μην έχεις πάντα τον έλεγχο των καταστάσεων ή να μην είσαι αρκετά έμπειρος. Παρόλα αυτά, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να αποκτήσεις κάποιες δεξιότητες που θα σε κάνουν πιο δυνατό, να αναλάβεις ευθύνες και να μπεις δυναμικά στον κόσμο τον ενηλίκων. Ποια είναι τα skills που πρέπει να μάθεις για να μπεις στον «κόσμο των μεγάλων»;

Να μαγειρεύεις!

Το μαγείρεμα μπορεί να γίνει μία πολύ δημιουργική διαδικασία. Στο youtube θα ανακαλύψεις άπειρα tutorials για να προετοιμάζεις εύκολες συνταγές. Σήκωσε τα μανίκια και δοκίμασε αν ετοιμάσεις τα πιο νόστιμα πιάτα για εσένα και την παρέα σου! Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός, αλλά πρέπει να ξέρεις πώς να μαγειρεύεις μερικά εύκολα, γρήγορα και υγιεινά γεύματα.

Να επικοινωνείς face to face!

Προσπάθησε να ζήσεις στον πραγματικό κόσμο και να μην επικοινωνείς μόνο χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απλώς άσε το chat και βγες βόλτα με τους φίλους σου. Εξέφρασε από κοντά όλα όσα σκέφτεσαι και όχι κρυμμένος πίσω από την οθόνη του υπολογιστή.

ad1

Να δέχεσαι την κριτική

Κανείς δεν είναι τέλειος. Σίγουρα με λίγη προσπάθεια μπορείς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, για αυτό μάθε να αντιμετωπίζεις την κριτική ως ενήλικας. Σίγουρα, μπορεί να μην είναι εύκολο και να σε αναστατώνει ή να σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα. Παρόλα αυτά, μπορείς να αξιοποιήσεις τα επικριτικά σχόλια και να τα μετατρέψεις σε κάτι θετικό. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να γίνεις καλύτερος, να πετύχεις τους στόχους σου και να αγγίξεις την κορυφή!

Να υπολογίζεις το budget σου

Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να αναλάβεις τις ευθύνες σου! Ένας ενήλικας ξέρεις πώς να διαχειρίζεται τα χρήματά του και να μη βγαίνει εκτός budget. Προσπάθησε να καταγράφεις τα έξοδά σου και να είσαι συνεπής με τους λογαριασμούς. Στην αρχή θα κάνεις λάθη, αλλά σύντομα θα δεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις!

Να ζητάς συγγνώμη

Είναι δύσκολο να παραδέχεσαι τα λάθη σου, να κάνεις την αυτοκριτική σου και να αναγνωρίζεις τι πήγε στραβά. Μάθε να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και να αποδέχεσαι τις συνέπειες των πράξεών σου. Μερικές φορές μία μόνο λέξη, ένα «συγνώμη» αρκεί… Σίγουρα, θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα!

Καλώς ήρθες στην ενήλικη ζωή!