Φοιτητικό σπίτι: Τρεις τρόποι για την άμεση αντιμετώπιση του… λεκέ

Φοιτητικό σπίτι: Τρεις τρόποι για την άμεση αντιμετώπιση του… λεκέ

Εκεί που καθόσουν άνετος στον καναπέ σου και απολάμβανες τον καφέ σου, χτύπησε το κινητό. Σηκώθηκες ξαφνιασμένος από τον ήχο κλήσης και εκεί που ήσουν έτοιμος να τρέξεις και να το πιάσεις, μία απότομη κίνηση έριξε την κούπα σου. Αμέσως, ένας λεκές σχηματίστηκε στον καινούργιο σου καναπέ. Προτού ξεκινήσεις τα… απανωτά τηλέφωνα στη μαμά σου, διάβασε τα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις άμεσα τη στάμπα που θα σου θυμίζει πόσο απρόσεκτος ήσουν.

Μαγειρική σόδα

Όποιο άρθρο και να διαβάσεις που να σχετίζεται με τον καθαρισμό του σπιτιού, θα βρεις μέσα κάποια αναφορά για τη μαγειρική σόδα. Είναι το… «πασπαρτού» πολεμοφόδιο για τις μάχες που δίνεις στο νοικοκυριό σου. Άπλωσέ την πάνω στο λεκέ, περίμενε λίγα λεπτά να απορροφήσει τον λεκέ και στη συνέχεια, αφαίρεσέ την απαλά με ένα πανάκι.

Μπέικιν Πάουντερ

Σε ένα μικρό ποτηράκι ανάμειξε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και τρεις κουταλιές μπέικιν πάουντερ. Ρίξε λίγο από το μείγμα στην περιοχή του λεκέ και έπειτα αφαίρεσε το μείγμα με ένα βρεγμένο πανί.

Ξύδι και αλατόνερο

Αυτή η τεχνική είναι πιο «μπελαλίδικη» και απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω. Βρέξε το λεκέ με ξύδι και άφησέ το να δράσει για 10 με 15 λεπτά. Έπειτα ρίξε λίγο αλατόνερο σε μία μικρή βούρτσα (ακόμη και παλιά οδοντόβουρτσα) και τρίψε απαλά το σημείο.