Όλα όσα πρέπει να έχεις στη φοιτητική εργαλειοθήκη σου

Όλα όσα πρέπει να έχεις στη φοιτητική εργαλειοθήκη σου

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ανοίξεις το συγκεκριμένο κουτί αλλά επειδή η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μπορεί οι καταστάσεις να το απαιτήσουν στο μέλλον, ετοιμάσαμε για σένα μία λίστα με τα εργαλεία που πρέπει να υπάρχουν απαραίτητα στην εργαλειοθήκη σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι… να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς.

Κατσαβίδια: Υπάρχουν κασετίνες που περιλαμβάνουν όλα τα είδη κατσαβιδιών που μπορεί να χρειαστείς. Ίσως να πρέπει να ξοδέψεις λίγα παραπάνω χρήματα για να την αποκτήσεις αλλά θα είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

Γαλλικό κλειδί: Η λίστα ίσως θα μπορούσε να κλείσει εδώ αφού οι πιο έμπειροι μάστορες ισχυρίζονται πως με ένα γαλλικό κλειδί και το σωστό κατσαβίδι, μπορούν να μαστορέψεις τα πάντα. 

Πένσα: Ερχόμαστε, όμως, να τους διαψεύσουμε διότι, μία εργαλειοθήκη δίχως πένσα είναι σχεδόν άδεια. Η πένσα θα σε βοηθήσει να «γυμνώσεις» καλώδια, να κόψεις να σφίξεις τις βίδες. Είναι ένα εργαλείο απολύτως απαραίτητο.

Μέτρο: Αν και υποθέτω ότι έχεις ήδη από τότε που προετοίμαζες το φοιτητικό σου σπίτι και έπρεπε να αγοράσεις τα κατάλληλα έπιπλα.

Δοκιμαστικό κατσαβίδι: Συνήθως δεν περιλαμβάνεται στην κασετίνα που αναφέραμε αλλά είναι εξίσου απαραίτητο με όλα τα υπόλοιπα. Ίσως και λίγο παραπάνω. Εκτός από τη δουλειά που κάνει σαν «κοινό» κατσαβίδι, λειτουργεί και ως αγωγός του ηλεκτρισμού. Το τοποθετείς στην πρίζα για να ελέγξεις την τάση του ρεύματος και αυτό σε ενημερώνει ανάβοντας ένα λαμπάκι στη λαβή του.

Τέλος, αν έχεις το περιθώριο να προσθέσεις κι άλλα εργαλεία στο κουτί της εργαλειοθήκης σου, μην ξεχάσεις τις πρόκες, το σφυρί, το τρυπάνι και τη «μαγική» κόλλα στιγμής που επιδιορθώνει τα πάντα. Πολλές φορές οι οικιακές συσκευές ή τα έπιπλα περιλαμβάνουν επιπλέον βίδες, εξαρτήματα, ανταλλακτικά σε περίπτωση που χάσεις κάποιο. Καλό θα ήταν να τα έχεις όλα φυλαγμένα εκεί.