Τι δεν πρέπει να λείπει από το φοιτητικό σου φαρμακείο

Τι δεν πρέπει να λείπει από το φοιτητικό σου φαρμακείο

Αγόρασες τηλεόραση, ψυγείο, φούρνο, τοστιέρα, αποχυμωτή, μικροκυμάτων, μουλτιμπλέντερ. Υπάρχει όμως μία ακόμα μικρή επένδυση που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου μπαίνοντας στο καινούργιο σου σπίτι και αυτή είναι το φαρμακείο πρώτων βοηθειών. Αυτό το κουτί που, από λάθος, βρίσκεται συνήθως στο μπάνιο του σπιτιού μας και όλοι έχουμε μία ιστορία για το πώς μας «έσωσε τη ζωή» από έναν ακόμη φρικτό πονοκέφαλο.

Στην αγορά πωλούνται έτοιμες συσκευασίες ή οποίες είναι αρκετά «τσιμπημένες». Σου προτείνουμε να βρεις ένα παλιό κουτί παπουτσιών γεμίζοντας το με ό,τι εσύ θεωρείς απαραίτητο από το κοντινότερο φαρμακείο. Σίγουρα ο φαρμακοποιός θα σε κατευθύνει καλύτερα για το τι χρειάζεται να συμπεριλάβεις στο «μαγικό» κουτί, ωστόσο, εμείς ετοιμάσαμε μία πρώτη λίστα για τα απαραίτητα:

-Αναλγητικά και αντιπυρετικά φάρμακα

-Αντιδιαρροϊκά φάρμακα

-Αντι-ισταμινικά φάρμακα για την αντιμετώπιση αλλεργιών

-Αντιεμετικά χάπια

-Αλοιφή για εγκαύματα

-Αποστειρωμένες γάζες

-Επίδεσμος

-Οινόπνευμα

-Ιώδιο

-Αυτοκόλλητα τραυμαπλάστ

-Βαμβάκι

-Θερμόμετρο

-Σύριγγα

Τέλος, απέφυγε το μπάνιο για χώρο φύλαξης του φαρμακείου. Βρες ένα μέρος δροσερό και ξηρό γιατί η υγρασία δεν βοηθάει καθόλου. Μην ξεχνάς να επιστρέφεις τις οδηγίες χρήσης του κάθε φαρμάκου πίσω στο κουτί του και να ελέγχεις τακτικά τις ημερομηνίες λήξεις των φαρμάκων.