Έξι tips για να τη βγάλεις «καθαρή» στην πρώτη σου εξεταστική

Έξι tips για να τη βγάλεις «καθαρή» στην πρώτη σου εξεταστική

Φίλε φοιτητή, των φρονίμων τα παιδιά… πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Ίσως είναι νωρίς αλλά θέλουμε να προλάβουμε τον πανικό που θα σε πιάσει καθώς πλησιάζει η περίοδος της πρώτης σου εξεταστικής. Όλοι περάσαμε, άλλωστε, αυτή τη μίνι… ψυχρολουσία. Παρακάτω έχουμε ετοιμάσει μία λίστα για σένα με τις έξι καλύτερες συμβουλές που ευχόμασταν να μας είχε δώσει κάποιος και εμάς. Θα διευκολύνουν τη μελέτη σου και θα φέρουν βαθμούς που θα σε γεμίσουν καμάρι. Εμείς σου ευχόμαστε προκαταβολικά καλή επιτυχία.

εχ

-Βρες ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού για να διαβάζεις. Αυτό μπορεί να είναι το γραφείο σου ή και κάποια γωνία του σαλονιού. Δες τι σε εξυπηρετεί καλύτερα, τακτοποίησε το χώρο ανάλογα, πάρε κοντά σου ό,τι χρειάζεται και θα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις. Προσπάθησε ο χώρος μελέτης σου να είναι όσο γίνεται πιο τακτοποιημένος. Η ακαταστασία τριγύρω μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωσή σου.

-Φρόντισε να έχεις την ύλη στην οποία θα εξεταστείς τουλάχιστον δύο βδομάδες πριν την εξέταση για να προλάβεις να συγκεντρώσεις όσα χρειάζεσαι για τη μελέτη σου, όπως σημειώσεις από άλλους φοιτητές, χωρίς να τρέχεις πανικόβλητος τελευταία στιγμή.

-ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ! Η επιτυχία σου βασίζεται στο πόσο καλή οργάνωση θα έχεις στον χρόνο και την ύλη του κάθε μαθήματος. Σχεδίασε ένα οργανόγραμμα που θα γράφει αναλυτικά πόσες ώρες σκοπεύεις να διαβάσεις κάποιο μάθημα και ποια μέρα, ώστε να καταφέρεις να «βγάλεις» όσο μεγαλύτερο μέρος της ύλης μπορείς πριν την ημέρα της εξέτασης. Σημείωνε τις ώρες που κάνεις διάλειμμα ώστε να έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα του πόσο παραγωγικός είσαι. 

-Προσπάθησε να δημιουργείς συνδετικούς κρίκους ανάμεσα σε σένα και τις πληροφορίες που διαβάζεις. Βρες κοινά σημεία που θα κάνουν έννοιες δύσκολες πιο καθημερινές, ώστε να τα κατανοείς καλύτερα και να μπορείς να τα ανακαλέσεις πιο εύκολα όταν χρειαστεί.

-Μην ξενυχτάς πάνω από ένα βιβλίο ειδικά αν το επόμενο πρωί στις 8 δίνεις μάθημα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει το γραπτό σου σε απροσεξίες και λάθη που με ένα ξεκούραστο μυαλό, δε, θα έκανες ποτέ.

-Τέλος, πριν πας να δώσεις το μάθημα, σήκω λίγο νωρίτερα από ό,τι θα σηκωνόσουν συνήθως. Ετοίμασε ένα καλό πρωινό και πήγαινε στη σχολή. Μπες στην αίθουσα δέκα λεπτά νωρίτερα και φρόντισε να αποφύγεις όλους εκείνους που συζητάνε πόσο πολύ διάβασαν για το μάθημα και πόσο αγχωμένοι είναι. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα αγχώσουν και εσένα.