Είσαι φοιτητής; Πέντε τρόποι να είσαι πάντα on time!

Είσαι φοιτητής; Πέντε τρόποι να είσαι πάντα on time!

Μήπως δυσκολεύεσαι να καταλάβεις πως πάντα καταφέρνεις να πηγαίνεις αργοπορημένος στο μάθημα ενώ τυπικά σηκώθηκες από το κρεβάτι στην ώρα σου; Για να μη ζεις άλλο με το άγχος του ρολογιού, συγκεντρώσαμε πέντε λύσεις για να σταματήσεις επιτέλους να… επικαλείσαι το ακαδημαϊκό τέταρτο και να είσαι «on time» παντού και πάντα!

1. Όταν φτάνει η ώρα που πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι, θα σηκώνεσαι χωρίς δικαιολογίες. Τέρμα τα snooze και τα «πέντε λεπτά ακόμα».

2. Προετοίμαζε τα ρούχα που θα φορέσεις από το προηγούμενο βράδυ. Ο περισσότερος χρόνος χάνεται μπροστά στη ντουλάπα, όταν ψάχνεις αγωνιωδώς να βρεις τι θα φορέσεις.

3. Οι άνθρωποι που καταφέρνουν να είναι πάντα στην ώρα τους δεν έχουν μόνο πρόγραμμα αλλά είναι και καλά οργανωμένοι. Ξέρουν που ακριβώς βρίσκεται το οτιδήποτε: Τα γυαλιά τους, ο φορτιστής του κινητού, τα κλειδιά του σπιτιού οπότε δεν χάνουν χρόνο ψάχνοντάς τα -πάντα- την τελευταία στιγμή.

4. Μη «ρίχνεις» τελευταίες ματιές πριν φύγεις από το σπίτι. Για παράδειγμα, μην ελέγχεις τα email σου ενώ έχεις φτάσει στην πόρτα. Συνήθως όλες εκείνες οι «ματιές» της τελευταίας στιγμής, καταλήγουν να γίνονται δεκάλεπτα και ολόκληρα τέταρτα.  

5. Βάλε το ρολόι σου -ή εκείνο του κινητού σου- τουλάχιστον πέντε λεπτά μπροστά. Εμπειρικά σου επιβεβαιώνω ότι είναι ένα «κόλπο» που λειτουργεί!