Φοιτητικό σπίτι: Πέντε τρόποι για να ανακυκλώσεις τα γυάλινα βαζάκια

Φοιτητικό σπίτι: Πέντε τρόποι για να ανακυκλώσεις τα γυάλινα βαζάκια

Αναπόφευκτα με το τέλος του πρώτου εξαμήνου στη σχολή θα έχεις μαζέψει ήδη αρκετά βαζάκια από μαρμελάδες ή σάλτσες μακαρονιών που ναι μεν θα πιάνουν χώρο στην κουζίνα σου αλλά από την άλλη, να είσαι και σίγουρος ότι κάποια στιγμή όλο και κάπου θα σου χρησιμέψουν. Πριν βιαστείς να τα στείλεις στην ανακύκλωση -ή τα σκουπίδια- καλό είναι να έχεις κατά νου πως υπάρχουν πέντε «έξυπνοι» τρόποι να τα αξιοποιήσεις και να νιώσεις δημιουργικός στον ελεύθερο χρόνο σου.

1. Γέμισε τα με… φως

Ακριβώς! Γέμισε το βάζο με λαμπάκια του εμπορίου που λειτουργούν με μπαταρίες -ιδανικά δύο σειρές για το κάθε βαζάκι ή ακόμη και διαφορετικό χρώμα για την κάθε σειρά. Μπορεί ο φωτισμός να μην είναι ικανοποιητικός για ένα ολόκληρο δωμάτιο αλλά θα είναι όσο έντονος χρειάζεται για να λειτουργήσει το βάζο σου σαν φωτιστικό και ντεκόρ για το κομοδίνο σου.

vas1

2. Αποθήκευσε, αποθήκευσε, αποθήκευσε

Ένα γυάλινο βαζάκι είναι το πιο κατάλληλο μέσο αποθήκευσης τροφών -ακόμη και από τις ίδιες συσκευασίες παραγωγής τους. Ίσως είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να αποθηκεύσεις τις φακές, το ρύζι, τη ζάχαρη και τους ξηρούς καρπούς.

vas2

3. Δρόσισε την παρέα

Άνοιξε μία τρύπα στο μεταλλικό τους καπάκι (αν το έχεις χάσει δεν υπάρχει πρόβλημα). Στη συνέχεια, στύψε φυσικούς χυμούς, κάνε απόπειρες για σπιτικά κοκτέιλ, φτιάξε παγωμένο τσάι με μπαχαρικά. Πέρνα το πλαστικό καλαμάκι και σέρβιρε. Το βαζάκι θα σε βολέψει στη μεταφορά του καφέ από το σπίτι στη σχολή αλλά και του φαγητού –θα βάζεις σε αυτό σαλάτες, φρουτοσαλάτες και γιαούρτι.

vas3

4. Γλάστρα ή βάζο

Εκτός από το να γεμίσεις το βαζάκι με νερό μετατρέποντας το από βαζάκι μαρμελάδας σε βάζο με άνθη που θα ζωηρέψουν το σπίτι σου έχεις κι άλλη επιλογή. Να το μετατρέψεις σε γλάστρα φυτεύοντας με λίγο χώμα ένα φυτό ανθεκτικό, όπως για παράδειγμα ο κάκτος που δεν χρειάζεται και τόσο συχνά πότισμα.

vas4

5. Βάση για κεράκια

Μπορείς εξωτερικά να διακοσμήσεις το βάζο σου όπως θέλεις εσύ. Με ρομαντικά δαντελένια μοτίβα, κορδέλες που θα βρεις στο εμπόριο. Μπορείς να το ντύσεις κολλώντας με νερό και ατλακόλ κομμάτια χαρτί από περιοδικά και εφημερίδες. Γέμισε το βαζάκι με νερό ή άμμο και τοποθέτησε μέσα ένα κεράκι με το αγαπημένο σου άρωμα.

vas5