Φοιτητικό σπίτι: Πέντε φυτά για να διώξεις το άγχος

Φοιτητικό σπίτι: Πέντε φυτά για να διώξεις το άγχος

Νέο ξεκίνημα στο καινούργιο σου φοιτητικό σπίτι και τα πρώτα βράδια μπορεί να είναι κάπως δύσκολα. Από τη μία η μοναξιά και από την άλλη το διάβασμα και οι εργασίες που σου δημιουργούν άγχος. Μην ανησυχείς! Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, εμείς σου έχουμε τη λύση και δεν είναι άλλη από τα αγαπημένα σου φυτά! Ναι, υπάρχουν πολλά είδη που μπορούν να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σου και να βελτιώσουν την ποιότητα οξυγόνου στους χώρους σου οπότε, σίγουρα αξίζει να επενδύσεις σε αυτά!

Φιλόδεντρο

Ιδανικό για μικρά διαμερίσματα, το φιλόδεντρο δεν μεγαλώνει ιδιαίτερα, ενώ αποτελεί μια ιδανική επιλογή για το υπνοδωμάτιό σου καθώς απορροφά την μεθανάλη από τον αέρα.

pl1

Λεβάντα

Μπορεί η έντονη μυρωδιά της λεβάντας να μην ταιριάζει σε όλους, όμως σίγουρα σε χαλαρώνει και σε βοηθά να κοιμηθείς εύκολα και γρήγορα.

pl5

Σανσιβέρια

Γνωστή και ως η «Γλώσσα της Πεθεράς», η σανσιβέρια μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο μέσα στη νύχτα, κάτι που τα υπόλοιπα φυτά κάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σίγουρα αξίζει, λοιπόν, να τη βάλεις στο δωμάτιό σου!

pl6

Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα δεν είναι μόνο καλό συστατικό για τις κρέμες σώματος, αλλά και για τον χώρο σου. Ως φυτό, έχει την ιδιότητα να προσφέρει οξυγόνο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και νύχτας.

pl2

Γαρδένια

Όπως ακριβώς και η λεβάντα, έτσι και η γαρδένια δίνει στο υπνοδωμάτιο ένα άρωμα που σε αποφορτώνει από το άγχος της καθημερινότητας και σε βοηθά να κοιμηθείς.

pl7