Τρεις τρόποι για να κάνεις «αποτοξίνωση» στον χώρο σου

Τρεις τρόποι για να κάνεις «αποτοξίνωση» στον χώρο σου

Το φοιτητικό σπίτι είναι αναμφίβολα το «καταφύγιο» κάθε φοιτητή. Περνά πολλές ώρες σε αυτό -μόνος ή μαζί με την παρέα του- γι’ αυτό και είναι σημαντικό να φροντίζει να διατηρεί την ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο του καθαρή. Για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται να μην είναι ιδιαίτερα… ακατάστατος και κυρίως να προσπαθεί να… «αποτοξινώνει» συχνά τον χώρο του. Το πώς μπορεί να γίνει αυτό, θα το μάθεις και εσύ αν συνεχίσεις να διαβάζεις!

Βάλε περισσότερο… πράσινο στο σαλόνι σου!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου λέγεται πως καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Αυξάνοντας το πράσινο στον μεγαλύτερο χώρο του σπιτιού σου θα δημιουργήσεις ένα όμορφο και φιλόξενο σπίτι, χωρίς τοξίνες στον αέρα. Ο ευκάλυπτος για παράδειγμα, είναι πασίγνωστος για την ιδιότητά του να ηρεμεί το αναπνευστικό σύστημα αλλά και τον χώρο, να προωθεί το υγιές δέρμα και να μειώνει τις πιθανότητες μόλυνσης από βακτήρια.

Άνοιγε τακτικά τα παράθυρα του σπιτιού σου

Μπορεί η ατμόσφαιρα του κέντρου της πόλης να είναι γεμάτη ρύπους, όμως το σπίτι σου πρέπει να αερίζεται τακτικά. Ο κλειστός χώρος  για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να μολύνει κατά πέντε φορές χειρότερα την ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τη Sophia Ruan Gushée, συγγραφέα του «A to Z of D-Toxing: The Ultimate Guide to Reducing Our Toxic Exposures».

Άναψε μερικά αρωματικά κεριά χώρου

Αφού κάνεις όλα τα παραπάνω, το τελευταίο «μυστικό» για να αλλάξεις τον αέρα του σπιτιού σου είναι να ανάψεις μερικά αρωματικά κεριά σόγιας. Διότι, τα κεριά τείνουν να σε βοηθούν να χαλαρώσεις -και το σπίτι σου είναι ο τέλειος χώρος για αυτό.