Πρώτη φορά φοιτητής: Η φάση είναι METAKOMEASY!

Πρώτη φορά φοιτητής: Η φάση είναι METAKOMEASY!

Μπορεί να έχουν περάσει πέντε χρόνια από την ημέρα που άφησα το πατρικό μου στην επαρχία για να μετακομίσω στο πρώτο μου φοιτητικό σπίτι στην Αθήνα, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχω ξεχάσει εκείνο το τέλειο συναίσθημα που η σκέψη και μόνο της ανεξαρτησίας με έκανε να νιώθω. Θα ήμουν για πρώτη φορά φοιτητής, θα έβγαινα κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας και θα ζούσα μόνος (ναι, μόνος) στο δικό μου σπίτι. Δεν θα χρειαζόταν πια να έχω τη γκρίνια της μαμάς -τουλάχιστον από κοντά διότι τα τηλέφωνα έπαιρναν «φωτιά» κάθε μέρα- αλλά ούτε και να ακούω τον πατέρα μου να επαναλαμβάνει τις ίδιες και τις ίδιες συμβουλές. Πλέον, ήμουν μεγάλος. Τόσο μεγάλος που μπορούσα να αναλάβω μόνος μου ακόμη και το κομμάτι της μετακόμισης.

«Έλα μάνα. Ναι, είμαι μια χαρά. Αφού σου είπα, φοράω ζακέτα. Τι; Να έρθεις; Πού να τρέχεις τώρα πάλι από το χωριό; Μην αφήσεις μόνο και τον πατέρα. Άσε, θα τα κανονίσω όλα μόνος μου. Εεε, μάνα το παστίτσιο μην ξεχάσεις να στείλεις…!». Αυτή ήταν η συζήτηση που είχα με τη μητέρα μου, λίγες μόνο ημέρες αφότου μετακόμισα στην Αθήνα. Το σπίτι ήταν ακόμη άδειο, αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα έβρισκα στο «τσακ-μπαμ» ό,τι χρειαζόμουν. Έτσι πίστευα τουλάχιστον. Διότι τα λάθη στα οποία υπέπεσα, απέδειξαν -σε όλους- πως σε ό,τι είχε να κάνει με τα θέματα της μετακόμισης, δεν «το είχα».

Για να μην την «πατήσεις» και εσύ, λοιπόν, δες όλα όσα μου συνέβησαν όταν έγινα για πρώτη φορά φοιτητής και κάνε τη μετακόμιση στο νέο σου σπίτι «παιχνιδάκι». Η φάση φέτος είναι… ΜΕΤΑΚΟΜEASY και θα στο αποδείξω!

1. Ξεκίνα με μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα

Ναι, το ομολογώ. Όταν ξεκίνησα να ετοιμάζω το φοιτητικό μου σπίτι, ήμουν… χύμα στο κύμα. Ήξερα πως χρειαζόμουν έπιπλα για το καθιστικό μου αλλά εγώ, προτίμησα να πάρω μια σούπερ τηλεόραση για να βλέπω μπάλα με την παρέα. Κάπως έτσι, βγήκα γρήγορα εκτός budget και φυσικά, «τα άκουσα» από τους δικούς μου. Για να μην «την πατήσεις» και εσύ, λοιπόν, πιάσε μολύβι και χαρτί και φρόντισε να ετοιμάσεις εγκαίρως μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα είδη και έπιπλα για το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα και το μπάνιο σου. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις στην πορεία. Αν θέλεις να πάρεις ιδέες γι’ αυτή τη λίστα, ξεκίνα από εδώ!

f2

2. Μη βασίζεσαι σε φίλους για τη μεταφορά των επίπλων

Τα αγαπάς τα φιλαράκια σου. Είναι πάντα εκεί για εσένα και μάλιστα, σου υποσχέθηκαν πως θα σε βοηθήσουν με τη μετακόμιση. «Έλα ρε συ. Τόσα αυτοκίνητα υπάρχουν στην παρέα. Μην ανησυχείς. Ό,τι θέλεις… εμείς εδώ είμαστε», μου είπαν τα παιδιά και εγώ -δυστυχώς- τα πίστεψα. Είναι πραγματικοί φίλοι αλλά, όπως αποδείχθηκε, είχαν τσακωθεί με τα ξυπνητήρια τους (και δεν είχαν καμία επαφή με το γυμναστήριο). Και με έστησαν και δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν να μεταφέρω τα πράγματα στο σπίτι. Πέντε άτομα ήμασταν και δεν μπορούσαμε να ανεβάσουμε στον δεύτερο όροφο έναν καναπέ. Το βλέμμα της όμορφης γειτόνισσας όταν αντίκρισε το εν λόγω θέαμα… τα είπε όλα και κάπως έτσι, άρχισα να τρέχω σαν τρελός την τελευταία στιγμή για να βρω μεταφορική.

Παρέα και μετακόμιση, λοιπόν, δεν πηγαίνουν μαζί γι’ αυτό, αν θέλεις να ετοιμάσεις το φοιτητικό σου σπίτι χωρίς να ιδρώσεις και κυρίως, δίχως να αδειάσει το πορτοφόλι σου, πες «ναι» σε μια cool φοιτητική λύση μετακόμισης.

f3

3. Δες τη… ΜΕΤΑΚΟΜEASY και βρες τις προσφορές που «παίζουν»

Τι άλλο λάθος έκανα όταν μετακόμισα στο νέο μου σπίτι; Δεν «το έψαξα» με τις φοιτητικές προσφορές. Βέβαια, τότε δεν υπήρχε το ΜΕΤΑΚΟΜEASY. Πρόκειται για μια επιλογή που σου φέρνει το Praktiker και η οποία θα κάνει τη μετακόμιση στο νέο σου σπίτι «παιχνίδι». Τι χρειάζεται να κάνεις; Να βρεις τις προσφορές που «παίζουν» για το φοιτητικό σπίτι (έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και ό,τι χρειάζεσαι για να εξοπλίσεις το «καταφύγιό» σου), να επιλέξεις το τρόπο αγοράς που σε εξυπηρετεί (προτιμάς το e-shop, ένα κατάστημα ή τις τηλεφωνικές παραγγελίες;) και να παραλάβεις ό,τι θέλεις από το κατάστημα Praktiker της επιλογής σου (ανεξαρτήτως από πού έκανες τη αγορά).

Στα plus του νέου αυτού πακέτου υπηρεσιών περιλαμβάνεται η δωρεάν μεταφορά με αγορές άνω των 199 ευρώ. Τι άλλο να ζητήσεις, δηλαδή; Μήπως 24 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 50 ευρώ και μια δωροεπιταγή των 50 ευρώ μόνο για φοιτητές; Και αυτά θα τα έχεις! Η μετακόμιση εν έτει 2018 είναι «παιχνιδάκι» φίλε μου για αυτό, coolαρε!

f4

4. Μην κάνεις μόνος σου τη συναρμολόγηση

Τέταρτη και τελευταία συμβουλή που καλό είναι να ακολουθήσεις -ειδικότερα στην περίπτωση που δεν πιάνουν τα χέρια σου (και είσαι λίγο τεμπέλης). Αν δεν θέλεις να περάσεις τον πρώτο μήνα της φοιτητικής σου ζωής σε ένα σπίτι που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, μην (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝ…) κάνεις μόνος σου τη συναρμολόγηση των επίπλων που θα πάρεις.

Την μέρα που χρειάστηκε να καλέσω ξαδέρφια, θείους και γονείς για να βάλουν τρεις βίδες σε ένα γραφείο και να «δέσουν» μια βιβλιοθήκη, ένιωσα την απόλυτη ταπείνωση. «Μαντάρα τα έκανες πάλι. Τι είσαι εσύ; Στα είχα πει εγώ Μαρία. Έπρεπε να μείνεις μαζί του τον πρώτο μήνα. Αυτός ούτε αβγό δεν ξέρει να φτιάξει… νόμιζες ότι θα έστηνε και σπίτι μόνος του;». Αυτά και άλλα πολλά ήταν όσα ακούστηκαν διά στόματος του ομολογουμένως απογοητευμένου πατερά μου.

Βέβαια, εσύ τυχεράκια μπορείς να γλυτώσεις την ταλαιπωρία και να μην «τα ακούσεις» από τους γονείς, διότι έχεις το ΜΕΤΑΚΟΜEASY το οποίο περιλαμβάνει και υπηρεσία συναρμολόγησης (ω, ναι) για τους φοιτητές!

 

f5

Ναι, μεγάλωσες αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τη μετακόμιση, πρέπει να έχεις πάντα κατά νου πως όλοι χρειάζονται λίγη βοήθεια! Για να κάνεις, λοιπόν, τη μετακόμιση «παιχνίδι», ψάξε από τώρα για τις καλύτερες φοιτητικές λύσεις. Βρες τα έπιπλα και τα είδη που χρειάζεσαι και χαλάρωσε, διότι η φάση φέτος είναι ξεκάθαρα… ΜΕΤΑΚΟΜEASY!