Πώς θα κάνεις το φοιτητικό σου σπίτι πιο ζεστό

Πώς θα κάνεις το φοιτητικό σου σπίτι πιο ζεστό

Όπως όλοι οι νέοι φοιτητές, έτσι κι εσύ, όταν μετακομίζεις σε μια διαφορετική πόλη από εκείνη στην οποία μεγάλωσες, ενδέχεται να δυσκολευτείς, τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο. Γιατί; Διότι έχεις λίγο μόνο χρόνο στη διάθεσή σου μέχρι να βρεις σπίτι, να το επιπλώσεις και να μετακομίσεις σε αυτό πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα της σχολής σου. Το πιο δύσκολο κομμάτι σε όλη αυτή τη διαδικασία, ωστόσο, έχει να κάνει σε πολλές περιπτώσεις με το πόσο… ζεστό και φιλόξενο θα μπορέσεις να κάνεις τελικά το φοιτητικό σου «καταφύγιο». Παρακάτω, λοιπόν, παραθέτουμε τρία έξυπνα tips για να νιώσεις τη ζεστασιά που χρειάζεσαι στο νέο σου σπίτι.

1. Φέρε τους αγαπημένους σου λίγο πιο κοντά σου

Όσο άνετος κι αν πιστεύεις ότι είσαι μακριά από γονείς και φίλους, η μέρα που θα νιώσεις κάποια μικρή μοναξιά δεν θα αργήσει. Μην αγχώνεσαι όμως, διότι η νοσταλγία δεν θα προλάβει να σε κυριέψει. Προμηθεύσου με τις απαραίτητες κόλλες, κορνίζες και εργαλεία, ώστε να φτιάξεις ένα collage με φωτογραφίες φίλων και οικογένειας.

2. Επένδυσε σε DIY κατασκευές και τροποποιήσεις

Είναι ευρέως γνωστό πως τον τελευταίο καιρό, οι νέες τάσεις στη διακόσμηση… προστάζουν vintage και ανακύκλωση! Συγκέντρωσε μερικά παλιά κομμάτια από το πατρικό σου, αγόρασε κάποια φυτά, λαμπάκια και διάφορα άλλα μικροπράγματα ώστε μέσα από μια στρατηγική mix ‘n‘ match -πάντα στο ύφος σου- να νιώσεις το σπίτι σου ακόμη πιο ζεστό!

3. Τα αρωματικά κεριά έχουν πάντα κάτι να προσφέρουν

Τέλος, το πρώτο πράγμα που «κερδίζει» τους επισκέπτες σε ένα σπίτι, είναι η μυρωδιά του. Αγόρασε λοιπόν, μερικά αρωματικά κεριά και βάλε την φρεσκάδα στο σπίτι σου. Συνδύασέ το με μερικές λάμπες χαμηλού φωτισμού και… δεν θα θέλεις να φεύγεις από αυτό!