Πέντε ιδέες για να κάνεις το φοιτητικό σου να δείχνει πιο μεγάλο!

Πέντε ιδέες για να κάνεις το φοιτητικό σου να δείχνει πιο μεγάλο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα περισσότερα φοιτητικά σπίτια δεν φημίζονται για το μέγεθός τους. Στην περίπτωση, λοιπόν, που πέρασες στο Πανεπιστήμιο και μόλις μετακόμισες -ή ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις- στο καινούριο σου σπίτι και θέλεις να βρεις εύκολους τρόπους για να λύσεις το πρόβλημα της έλλειψης χώρου, σου έχουμε μερικές καλές ιδέες για να κάνεις την αρχή.

Λίγες κινήσεις και μερικά απλά αλλά βασικά έπιπλα αρκούν για να σε κάνουν να νιώσεις άνεση μέσα στη φοιτητική σου «φωλιά». Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις και εμπνεύσου!

Ξέχνα την ακαταστασία

Αν είσαι φαν της ακαταστασίας, σου έχουμε άσχημα νέα. Διότι τα πεταμένα (δεξιά και αριστερά) ρούχα, παπούτσια και βιβλία σε ένα μικρό σπίτι, θα σε κάνουν να νιώθεις συχνά ασφυξία και να θέλεις να παίρνεις τους δρόμους. Φρόντισε, λοιπόν, να επιστρέφεις στη θέση του οτιδήποτε μετακινείς… κάθε μέρα!

Βρες έπιπλα που εξυπηρετούν… πολλούς σκοπούς

Η πιο έξυπνη κίνηση που μπορείς να κάνεις αν το σπίτι σου είναι μικρό, είναι να προμηθευτείς με έπιπλα που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλές ανάγκες σου, σχεδόν ταυτόχρονα. Κάθε σπιθαμή του χώρου σου έχει σημασία και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς. Τα κατάλληλα έπιπλα αποθήκευσης (για το μπάνιο, την κουζίνα αλλά και το σαλόνι) είναι σίγουρα «must»!

Δώσε έμφαση στα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις

Θέλεις το σπίτι σου να δείχνει πιο μεγάλο από ότι είναι στην πραγματικότητα; Τότε δώσε σημασία στα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις στους τοίχους αλλά και τις αποχρώσεις των επίπλων που θα πάρεις. Τα ανοιχτά χρώματα θα κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται πιο μεγάλο και θα σε βοηθήσουν να νιώσεις πιο άνετα σε αυτό. Πες, λοιπόν, «όχι» στο έντονο κόκκινο και το σκούρο μοβ και δεν θα χάσεις.

Αξιοποίησε τους τοίχους σου

Μπορεί να μην έχεις χώρο, διαθέτεις όμως τοίχους και μάλιστα, έτοιμους προς αξιοποίηση! Προμηθεύσου, λοιπόν, με ράφια, ραφιέρες, σχοινιά και κρεμάστρες για να φτιάξεις τις δικές σου αποθηκευτικές και ταυτόχρονα διακοσμητικές δημιουργίες.

Κρέμασε πιο ψηλά τις κουρτίνες

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να δείχνει το μικρό σου φοιτητικό σπίτι πιο μεγάλο; Να κρεμάσεις πιο ψηλά τις κουρτίνες σου!  Αν το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σου είναι μικρό, βάλε τα κουρτινόξυλα πιο πάνω από το ύψος του παραθύρου. Με τον αυτόν τον τρόπο, το ταβάνι θα φαίνεται πως έχει μεγαλύτερο ύψος!