Πώς θα καθαρίσεις την τοστιέρα σου

Πώς θα καθαρίσεις την τοστιέρα σου

Φίλε φοιτητή, η τοστιέρα σου είναι τόσο βρόμικη που προτιμάς να μένεις νηστικός παρά να ξανά ψήσεις εκεί τα τοστάκια σου; Δεν ξέρεις τι να κάνεις για να απομακρύνεις το λιωμένο τυρί και τα λίπη που έχουν γίνει προέκταση της συσκευής; Έχουμε για σένα τη λύση! Το μόνο που θα χρειαστείς για να κάνεις την τοστιέρα σου να δείχνει καινούργια είναι χαρτί κουζίνας και νερό. Προσοχή! Μην προσπαθήσεις να καθαρίσεις το εσωτερικό της ξύνοντας με κάποιο μαχαίρι τα ξεραμένα λίπη! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταστρέψεις τη μεταλλική επιφάνεια.

Φρόντισε πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία να έχεις χρησιμοποιήσει πριν την τοστιέρα ή να την έχεις σε λειτουργία ώστε οι πλάκες της να είναι ζεστές.

Βγάλε τη συσκευασία από την πρίζα και άνοιξε το κάλυμμα. Τοποθέτησε στη θέση του τοστ, δηλαδή ανάμεσα στις μεταλλικές πλάκες, το χαρτί κουζίνας αφού πρώτα το έχεις βρέξει καλά με νερό.

Κατέβασε το πάνω κάλυμμα όπως θα έκανες αν έψηνες ένα τοστ, με τη διαφορά ότι δεν θα «κουμπώσεις» το ένα κάλυμμα με το άλλο.

Θα παρατηρήσεις υδρατμούς να βγαίνουν από το βρεγμένο χαρτί οι οποίοι αποκολλούν από τις μεταλλικές πλάκες όλα τα υπολείμματα που έχουν μαζευτεί.

Άφησε λίγα λεπτά να περάσουν και αφαίρεσε το χαρτί. Με ένα στεγνό χαρτί μπορείς να καθαρίσεις όλη την επιφάνεια της τοστιέρας. Αν υπάρχουν σημεία που χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια για να αφαιρεθούν, μπορείς να τα τρίψεις χρησιμοποιώντας μία παλιά οδοντόβουρτσα.