Τρεις γλυκές συνταγές για φοιτητές με μόλις δύο υλικά!

Τρεις γλυκές συνταγές για φοιτητές με μόλις δύο υλικά!

Βρήκες το θάρρος να επιχειρήσεις να ετοιμάσεις την πατροπαράδοτη συνταγή που πέρασε από τη γιαγιά στη μαμά για το τέλειο παστίτσιο. Περήφανα μοιράστηκες το ταψί - κατόρθωμα με την υπόλοιπη φοιτητοπαρέα. Σαν σωστός νοικοκυραίος που έγινες από όταν εγκατέλειψες το πατρικό, σειρά για σένα έχει το επιδόρπιο.

Τα πράγματα εδώ γίνονται κάπως πιο εύκολα. Σου έχουμε τρεις -να γλύφεις και τα δάχτυλα σου- συνταγές με μόλις δύο υλικά που θα σε γλιτώσουν από χρόνο και χρήμα για να μη φας τα καλύτερα σου χρόνια πάνω από μία κατσαρόλα. Συγκεκριμένα τις προτείνουμε σε περιόδους εξεταστικής, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

Οreo Bites

Θα χρειαστείς

-350 γρ. σοκολάτα λευκή

-15 με 20 μπισκότα Mini Oreo

Λιώνεις τη σοκολάτα σε μεταλλικό σκεύος που έχεις τοποθετήσει μέσα σε μία άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα που βράζει νερό -ή πιο απλά κάνεις το γνωστό μπεν μαρί. Δεν πρέπει το μικρό σκεύος να έρχεται σε επαφή με το νερό. Με άλλα λόγια, άσε τους ατμούς να κάνουν τα μαγικά τους σε χαμηλές όμως θερμοκρασίες για να μην κάψεις τη σοκολάτα. Βγάζεις το μικρό σκεύος από την κατσαρόλα και ρίχνεις τα μπισκότα. Ανακατεύεις καλά. Απλώνεις το μείγμα σου ομοιόμορφα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το αφήνεις για 10’ στην κατάψυξη. Μετά το δεκάλεπτο μπορείς να το σπάσεις σε κομμάτια και να το προσφέρεις. Με το χέρι στην καρδιά, κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.

gl1

Κέικ σοκολάτας

Θα χρειαστείς:

-240 γρ. Merenda ή Nutella

-4 αυγά

Ζεσταίνεις τη Merenda ή τη Nutella σε μπεν μαρί να μαλακώσει. Χτυπάς τα αυγά στο μίξερ για περίπου 5΄-6’ και ρίχνεις το 1/3 από τη σοκολάτα που έχεις προθερμάνει. Συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα σου να αποκτήσει ομοιογένεια. Προσθέτεις την υπόλοιπη σοκολάτα. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα ταψί που έχεις πρώτα καλύψει με λαδόκολλα (Προσοχή! Η λαδόκολλα να προεξέχει από το ταψί για να αφαιρέσεις το κέικ με μεγαλύτερη ευκολία.) και το απλώνεις ομοιόμορφα. 20’ μετά το ξεφουρνίζεις και στα επόμενα 20’ που θα έχει κρυώσει μπορείς να το αφαιρέσεις από τη φόρμα και να αρχίσεις τα κεράσματα.

gl3

Μπουκίτσες σοκολάτας

Θα χρειαστείς:

-450 γρ. κουβερτούρα

-1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

Η διαδικασία είναι παρόμοια με εκείνη στην πρώτη συνταγή. Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύεις. Όταν θα λιώσει καλά σηκώνεις το σκεύος και προσθέτεις το γάλα ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί. Απλώνεις το μείγμα σου σε ένα σκεύος επικαλυμμένο με λαδόκολλα και το αφήνεις για 30’ στην κατάψυξη. Βγάζεις το σκεύος και σπας τη σοκολατένια επιφάνεια σε κομμάτια.

Tip: Μιας που πλέον ξέρεις τι είναι το μπεν μαρί την επόμενη φορά αντί για φρουτοσαλάτα με γιαούρτι μπορείς να βουτήξεις κομμάτια από τα αγαπημένα σου φρούτα σε λιωμένη σοκολάτα -γιατί όχι να τα πασπαλίσεις και με τριμμένο μπισκότο;