Γλυκές συνταγές που μπορείς να ετοιμάσεις στον φούρνο μικροκυμάτων!

Γλυκές συνταγές που μπορείς να ετοιμάσεις στον φούρνο μικροκυμάτων!

Σχολή, διάβασμα, βόλτες με τις νέες παρέες στην πόλη και... ταξίδια. Η ζωή ενός φοιτητή είναι συνηθώς «γεμάτη», από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι οι περισσότεροι φοιτητές δυσκολεύονται να βρουν χρόνο για να μαγειρέψουν και γενικά, να ασχοληθούν σοβαρά με το κομμάτι της διατροφής τους. Τις περισσότερες φορές προτιμούν να καταπιάνονται με τις υποχρεώσεις τους στο Πανεπιστήμιο ή τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες, παρά να περνούν τον ελεύθερο τους χρόνο στην κουζίνα.

Μην ανησυχείς! Μπορεί να μην υπάρχει πολλή διάθεση -ή αρκετός χρόνος- για να ετοιμάσεις τα πιο νόστιμα πιάτα ή γλυκά, όμως... υπάρχει τρόπος και θα στο αποδείξουμε. Ναι, χρειάζεσαι ελάχιστα μόνο λεπτά και έναν φούρνος μικροκυμάτων για να ετοιμάσεις τις παρακάτω νόστιμες και απίστευτα γλυκές δημιουργίες που θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου και θα κάνουν τους νέους σου συμφοιτητές και τους παλιούς σου φίλους να θέλουν να περνούν κάθε μέρα μια βόλτα από το φοιτητικό σου σπίτι.

1. Σοκολατένιο κέικ στην κούπα

Για το νόστιμο και εύκολο στην ετοιμασία αυτό γλυκό θα χρειαστείς:

-4 κ.σ. αλεύρι

-4 κ.σ. ζάχαρη

-4 κ.σ. σκόνη κακάο

-1 αβγό

-3 κ.σ. φυτικό λάδι

Εκτέλεση:

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια, μοιράζεις το μείγμα σε κούπες και τις βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων για τρία λεπτά, στη μέγιστη ισχύ. Έπειτα, βγάζεις τις κούπες από τη συσκευή και αφήνεις το κέικ να «ξεκουραστεί» για δύο λεπτά προτού το απολαύσεις αφράτο και ζεστό -και αν θέλεις και με μια κουταλιά παγωτό βανίλια στην κορυφή!

glyka1

2. Brownie σε κούπα

Αν θέλεις να ετοιμάσεις το πιο λαχταριστό Brownie σε κούπα, θα χρειαστείς απλώς τα παρακάτω υλικά:

-1/4 κούπας αλεύρι

-1/4 κούπας ζάχαρη

-2 κ.σ. κακάο

-Λίγο αλάτι

-Λίγη κανέλα

-1/4 κούπας νερό

-2 κ.σ. λάδι canola ή φυτικό λάδι (όχι έξτρα παρθένο γιατί έχει πολύ δυνατή γεύση)

-1 με 2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

-1 μικρή μπάλα παγωτό ή 1-2 κ.γ. σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και την κανέλα σε μια πυρίμαχη κούπα και στη συνέχεια ανακατεύεις πολύ καλά όλα τα υλικά με ένα πιρούνι. Αμέσως μετά, προσθέτεις το λάδι, το νερό και τη βανίλια στην κούπα και ανακατεύεις και πάλι. Βάζεις την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να είναι έτοιμο. Ουσιαστικά, θα χρειαστείς περίπου 1'40'', ωστόσο, αυτό εξαρτάται και από τον φούρνο μικροκυμάτων που διαθέτεις. Να θυμάσαι πως το brownie σου πρέπει να παραμένει υγρό, ακόμη και αν έχει ψηθεί. Αφού το αφήσεις να κρυώσει για λίγο, μπορείς να προσθέσεις το παγωτό βανίλια ή τη σαντιγί και να το απολαύσεις!

glyka2