Φοιτητική ζωή: Πέντε τροφές για να αποκτήσεις μυαλό «ξυράφι»

Φοιτητική ζωή: Πέντε τροφές για να αποκτήσεις μυαλό «ξυράφι»

Είναι γεγονός πως μαγειρική και… φοιτητική ζωή δεν πηγαίνουν συνήθως μαζί. Οι νέοι οι οποίοι αφήνουν το πατρικό τους και μετακομίζουν σε μια άλλη πόλη για να σπουδάσουν, προτιμούν συχνά το γρήγορο φαγητό διότι βρίσκονται συνεχώς στο τρέξιμο και δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο -ή την εμπειρία- για να ετοιμάσουν τις συνταγές της μαμάς.

Το γεγονός αυτό δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό. Το σίγουρο είναι, όμως, πως προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να αποκτήσουν καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία για να τα βγάλουν πέρα με τη σχολή και τις εργασίες, αξίζει να συμπεριλάβουν στο εβδομαδιαίο διατροφικό τους μενού τις παρακάτω τροφές.

Θα τονώσουν τη μνήμη τους, θα τους βοηθήσουν να έχουν καλύτερη συγκέντρωση και θα τους προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια να διαπρέψουν στο Πανεπιστήμιο.

food p3

Καρύδια: Το σχήμα του καρυδιού θυμίζει εκείνο του ανθρώπινου εγκεφάλου και η αλήθεια είναι πως το γεγονός αυτό, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι κατά πολλούς. Τα καρύδια είναι μια τροφή «πλούσια» σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν την εγκεφαλική λειτουργία. Πρόκειται, λοιπόν, για μια υπέροχη και χορταστική λύση για σνακ!

Σοκολάτα: Τα νέα είναι καλά για τους λάτρεις της σοκολάτας -και δη της μαύρης- αφού σύμφωνα με νέες έρευνες, φαίνεται πως αρκετές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας.

Γάλα και γιαούρτι: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά περιέχουν πρωτεΐνες, Βιταμίνη D που βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου και το σύμπλεγμα των Βιταμινών Β, που είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για τον άνθρωπο και μεταξύ άλλων, ενισχύουν την ικανότητά του να συγκεντρώνεται.

Καφές: Τα νέα είναι καλά και σε ότι αφορά στο αγαπημένο ρόφημα των φοιτητών: Τον καφέ. Πράγματι, η καφεΐνη φέρεται να βελτιώνει την πνευματική οξύτητα, ενώ τα αντιοξειδωτικά που το δημοφιλές αυτό ρόφημα περιέχει, συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου. Φροντίστε απλώς να μην το παρακάνετε με τη ζάχαρη.

Βρώμη, προϊόντα ολικής άλεσης και τα όσπρια: Τέλος, αξίζει να γνωρίζετε πως οι σύνθετοι υδατάνθρακες οι οποίοι περιέχονται σε τροφές όπως η βρώμη, τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής άλεσης, συμβάλλουν στη βελτίωση της συγκέντρωσης, της μνήμης και της εκμάθησης. Είναι, δηλαδή, ό,τι χρειάζεται ένας φοιτητής!