Δυο εύκολες συνταγές που… δεν είναι τηγανητά αβγά

Δυο εύκολες συνταγές που… δεν είναι τηγανητά αβγά

Το φοιτητικό ψυγείο είναι ένα πραγματικό μυστήριο. Κυρίως, γιατί δεν καταλαβαίνει κανένας φοιτητής πως γίνεται να μην γεμίζει δια μαγείας. Όσο είσαι στο πατρικό σου, έχεις συνηθίσει να εμφανίζονται στο ψυγείο σου όλα όσα μοιάζει να λείπουν. Πέταξες το γάλα; Μέσα σε ένα απόγευμα θα βρεις ακόμη ένα καινούργιο μέσα στο ψυγείο σου.

Στο δικό σου σπίτι όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κανένας δεν θα δει ότι πέταξες το γάλα ή ότι δεν έχει άλλο μέσα στο ψυγείο. Πολλές φορές βλέπεις, κι εσύ ο ίδιος μοιάζει να το ξεχνάς. Έτσι, καταλήγεις να πεινάς, να μην έχεις άλλα χρήματα για να παραγγείλεις και στο ψυγείο της «Νάρνια» να έχει μόνο αβγά και μερικά siders. Μην ανησυχείς για τίποτα, καθώς παρακάτω θα βρεις δύο εκπληκτικές συνταγές που δεν είναι τηγανητά αβγά!

Στραπατσάδα

Θα χρειαστείς:

1/2 κιλό ώριμες ντομάτες

4 αυγά

250 γρ. φέτα (ή κάποιο άλλο τυρί)

¼ φλιτζ.ελαιόλαδο (25 γρ.)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ ρίγανη ξερή

Εκτέλεση: Βάζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι για 10 λεπτά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ενώ προσθέτουμε ό,τι τυρί έχουμε στο ψυγείο (αν όχι, φέτα). Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

Scrambled eggs

Θα χρειαστείς:

8 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

25 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Σε μπολ, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 2 λεπτά σπρώχνοντας τα έτοιμα αυγά προς το κέντρο του τηγανιού μέχρι να μαγειρευτούν.