Aυτή η συνταγή για pizza θα συνοδεύσει τα φοιτητικά σου χρόνια

Aυτή η συνταγή για pizza θα συνοδεύσει τα φοιτητικά σου χρόνια

Ποτέ ξανά μέχρι σήμερα, δεν είχες αισθανθεί τόσο έντονα το νόημα της φράση: «Το ζω, σαν φοιτητής». Αφενός γιατί δεν ήσουν φοιτητής και αφετέρου, γιατί δεν χρειάστηκε να βρεις μια λύση της τελευταίας στιγμής όσον αφορά στο φαγητό! Με το ψυγείο του σπιτιού γεμάτο και τη μητέρα σου να ετοιμάζει για εσένα τα αγαπημένα σου πιάτα, δεν σε ένοιαζε τίποτα.

Τώρα, όμως, μετακόμισες σε μια πόλη που γνωρίζεις ελάχιστα -ή και καθόλου! Πώς, λοιπόν, θα οργανώσεις τις πιο διασκεδαστικές βραδιές με την παρέα σου στο σπίτι αν δεν έχεις κάτι να φάτε; Επειδή, λοιπόν, δεν γίνεται να «χρυσώνεις» τους ντελιβεράδες, πάρε χαρτί και σημείωσε την πιο ωραία και εύκολη συνταγή για πίτσα με τρία τυριά, μανιτάρια και μπέικον!

Θα χρειαστείς:

Έτοιμη ζύμη για λεπτή πίτσα

½ κούπα κόκκινη σάλτα τομάτας

1 κούπα τριμμένο τυρί Fontina

½ κούπα φρεσκοτριμμένη Παρμεζάνα

1/3 της κούπας Μοτσαρέλα  

60 γρ. Λεπτοκομμένα μανιτάρια

50 γρ. μπέικον

Προετοιμασία:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Χώρισε τη ζύμη στη μέση και άπλωσε τη στο ταψί. Με ένα κουτάλι, άπλωσε την σάλτσα τομάτας, αφήνοντας λίγο χώρο στην άκρη για να ξεροψηθεί η ζύμη. Ρίξε τα τυριά, τα μανιτάρια και το μπέικον και στη συνέχεια πρόσθεσε αλάτι και πολύ πιπέρι.  Βάλε την πίτσα στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα.