Τα πιο εύκολα μακαρόνια στο φούρνο για κάθε φοιτητή!

Τα πιο εύκολα μακαρόνια στο φούρνο για κάθε φοιτητή!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα μακαρόνια θα έπρεπε να είχαν ανακηρυχθεί ως το… «εθνικό φοιτητικό φαγητό». Είναι το πρώτο πιάτο με το οποίο πειραματιστήκαμε όλοι πλησιάζοντας δειλά τη φοιτητική κουζίνα. Αν πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος να πας τη σχέση σου με τα μακαρόνια ένα βήμα παρακάτω, έχουμε για σένα την πιο εύκολη συνταγή για πέννες στο φούρνο με τρία τυριά. Επειδή όμως η μαγειρική βασίζεται στη φαντασία, μην ξεχνάς ότι μπορείς πάντα να προσθέσεις κάποιο επιπλέον υλικό την αρεσκείας σου, όπως μπέικον, πιπεριές, ή μανιτάρια.

Για αρχή, βράζεις τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ανάλογα με το πόσο al dente τις προτιμάς. Όταν είναι έτοιμες και αφού τις έχεις σουρώσει καλά, τις τοποθετείς σε ένα ταψί με πιπέρι και λάδι. Στο μεταξύ, όλη αυτή την ώρα προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 200 βαθμούς.

Στη συνέχεια μαζί με τα μακαρόνια, ρίχνεις στο ταψί τη μισή συσκευασία από τα τυριά που έχεις επιλέξει και τα ανακατεύεις όλα μαζί. Το υπόλοιπο περιεχόμενο από τις συσκευασίες το τοποθετείς πάνω από τις πέννες και τις καλύπτεις.

Βάζεις το ταψί στον φούρνο και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Περιμένεις 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά, ξεφουρνίζεις και απολαμβάνεις!