Φίλε φοιτητή, έτσι θα σιδερώσεις τα ρούχα σου χωρίς σίδερο!

Φίλε φοιτητή, έτσι θα σιδερώσεις τα ρούχα σου χωρίς σίδερο!

Φίλε φοιτητή, αν ρωτήσεις μια μαμά ποια είναι η πιο βαρετή δουλειά του νοικοκυριού, το πιο πιθανό είναι να σου απαντήσει πως δεν είναι άλλη από το… σιδέρωμα! Επειδή, λοιπόν, πλέον έχεις αναλάβει και εσύ ένα ολόκληρο νοικοκυριό, ψάξαμε και βρήκαμε πέντε τρόπους να σε βοηθήσουμε. Διότι αν δεν το γνώριζες, υπάρχουν τρόποι για να σιδερώσεις τα ρούχα σου… χωρίς σίδερο.

1. Αν σκοπεύεις να βγεις βόλτα με την παρέα και το αγαπημένο σου t-shirt είναι τσαλακωμένο, τότε όταν μπεις για ντους, παρ’ το μαζί σου. Όσο εσύ θα απολαμβάνεις το καυτό σου ντους, το μπλουζάκι σου θα βρίσκεται κρεμασμένο κάπου κοντά και οι υδρατμοί θα κάνουν τα μαγικά τους!

2. Τοποθέτησε το ρούχο σε μια οριζόντια επιφάνεια. Πάνω από το ρούχο άπλωσε μία βρεγμένη πετσέτα και πίεσέ την ελαφρά. Όταν τη σηκώσεις, το ρούχο σου θα έχει ισιώσει.

3. Ψέκασε το ρούχο με λίγο νερό. Άπλωσε το στον ήλιο τεντωμένο για μία ώρα. Αυτό αρκεί για να μπορείς να το φορέσεις μετά.

4. Ρόλαρε το τσαλακωμένο ρούχο σου και τοποθέτησε το κάτω από το στρώμα του κρεβατιού. Μία ώρα μετά θα είναι λες και μόλις το πήρες από το καθαριστήριο.

5. Τέλος, να θυμάσαι πως αν τεντώνεις καλά τα ρούχα σου στο σκοινί ή την απλώστρα, δεν θα χρειάζεται να τα σιδερώνεις μετά -ή να κάνεις κάτι από τα παραπάνω!